- Thank you received: 0
MIT campus
- Már pedig, ha egy csapat ?rült azt hallja, itt tényleg van háttérzaj és minden mágikus sorozatgyilkos ide jött aki épp számít, akkor bizony könnyen lehet, hogy úgy döntenek ?k is itt áldoznak mondjuk sz?zlányokat. Azaz az ügy egyfel?l ett?l még veszélyes. Másfel?l viszont az ezredes nagyon komolyan hibázott amikor potyára hívta oda a sajtót, ebb?l is ügyek lehetnek, ami pedig itt is ügyet jelent. Mert, mint mondtam sokminden lehet kis zsákokban, akár robbanóanyagok is. Mondjuk szép egységcsomagban, akár t?zijátékhoz, akár robbantásos bontáshoz, akár bányászathoz el?készítve. De ha a szerencsétlen ezreses azt sem nézi meg, mi van hivatalosan, engedéllyel a hajón, stimmel-e ahhoz a látvány, ellen?rzik-e ezt majd a vámosok, azaz 3 percet nem szán rá a felderítésre, akkor ezzel az er?vel bármi is lehetett volna a hajón, és ennek a következményeit sem tudjuk megbecsülni sem.
- Ehhez csak hozzá jön az, hogy a betegséget sem jelentette. Márpedig, ha a hasonló probléma rutinná válik, és sosem jelenti, akkor a valós veszélyt jelent? problémák esetén is az eltusolás lesz az els?, a jelentés csak utána kerülhet el?, potenciálisan kés?bb. Azaz ez mindenképpen komoly kockázatot jelent. Bár sok szempontból szegte meg a szabályzatot, a törvényeket, nem ezt érzem a legkomolyabb problémának. Elvégre is kapitány, akit?l bizonyos fokú önállóságot várnak, a pontos döntési lánctól független döntést, és azt is, hogy tudja mikor kell egy kicsit engedékenynek, lazának lenni. Azért kell katona és nem elég az önm?köd? drone, mert szükség van emberi döntésre, akár a program szerint pontosan követhet? szabályzattal szemben.
- Sokminden vitatható, akár az én döntéseimben is. Mert rendben, a banda ellen nem volt okom [i:1wq81yfa]jogszer?en[/i:1wq81yfa] fellépni, sem a kett?s kockázat, sem hatásköri szempontok miatt. De mi a különbség aközött, hogy ilyenkor rájuk hívom az IRSt ami egy [i:1wq81yfa]nem szabályozott megoldás[/i:1wq81yfa], vagy azt mondom, le lehet ?ket szakítani a poliklubok farvizér?l, kerülhetnek ?k még a jó oldalra, és nem csak információt adhatnak, hanem barátok is lehetnek. A szabályzat szerint nem kell tenni semmit, és akár az IRS bevonása, a "ha nem tudunk elkapni üldözünk máshogy", akár a srácokkal való barátkozás támadható. Az utóbbi azért, mert kitalálják, hogy veszélyes. De miért van felhatalmazásom arra, hogy ilyenkor [i:1wq81yfa]önállóan döntsek.[/i:1wq81yfa] Mi az az önálló döntés amire sokszor egy hajó kapitányának is joga van?
- Mi az oka, hogy ? akkor is megkapta ezt a döntési jogot, ha ? agresszív? Az, hogy sok helyzetben éppen úgy szükség volt a kemény fellépésre, és ?t ezért emelték olyan pozícióba ahol dönthet, lazán értelmezheti a szabályokat. Engem azért emeltek ilyen pozícióban mert ugyan a legváratlanabb helyen is találok szövetségest, barátot, de ha szükséges nem esik nehezemre gyorsan, keményen és határozottan fellépni az ügyben. Ha elfelejtem [i:1wq81yfa]miért én vagyok itt[/i:1wq81yfa], miért enyém a döntés akkor hibázok. Nem az a baj, hogy Crazy Charlie olyan amilyen mindig is volt. Hogy neki már frissen felszerelve tengerésznek az ?rmester is aktatologató volt. A baj az, hogy amit csinál, és amit csinálni akar a terveit?l függetlenül azt is rosszul csinálja. És ez sokkal nagyobb gond mint az, hogy lazán értelmezi a szabályokat. Saját magát, az embereit, és mindenki mást felesleges veszélynek tesz ki, azért mert lusta gondolkodni.
- Minden második hajót le akar rohanni mert ? kemény, és lát valami gyanúsat? Rendben, az ? aktája lesz kidekorálva a tévedésekkel, de mindig oda lehet vezényelni, ahol a szabályoknál keményebb fellépésre szükség van. Ezeknek pedig nem lehet "sivatagi háborút" csinálni, összezárva ?ket. Egyfel?l mert a szemétsziget villámgyorsan n?ne. Másfel?l pedig, egy ekkora hajón túl sok ember van ahhoz, hogy minden pozícióra elsüllyeszthet? ?rültet találjanak. Ez pedig nem lenne jó reklám a fegyvergyártóknak. De a fontos csempészútvonalakra oda lehet vezényelni ?ket. Sok helyen l?hetnek ahol ez nem jelent gondot. És úgy érezhetik, hogy ett?l ?k lettek az igazibb katonák.
- A gond ott van, hogy amikor nem végezte el a felderítést, nem jelentett dolgokat, nem volt jó lépése az ismétl?d? problémák megel?zésére, nem tudott mit tenni sok más kérdéssel, akkor [i:1wq81yfa]több ezer embert[/i:1wq81yfa] veszélybe sodort, de potenciálisan szinte a fél tengerészettel kitolt. Jeff, most pedig választhatunk, ha minden [i:1wq81yfa]teljesen[/i:1wq81yfa] hivatalos úton történik, akkor egy életre börtönbe kerül. Mert amennyit hibázott az ehhez elég. Amikor tudta, hogy fert?z?, de nem jelentett inkább továbbadta saját csapatoknak, akkor bizony "megtámadta" a saját csapatait, szándékosan. Ez gond. És ne feledjük, ezeknek a problémáknak akadnak [i:1wq81yfa]súlyosabb[/i:1wq81yfa], fegyverként is használható formái, és azokat sem vette volna észre idejében.[i:1wq81yfa]
- Vagy dönthetünk úgy, hogy értjük miért volt szükség erre[/i:1wq81yfa], és csak megel?zzük az újabb problémát. Visszazavarjuk az akadémiára. De várj egy kicsit, beszélek az NCISesekkel.
Persze eddigre már gyorsan össze is rakom magamban, meg indukciós porton át az els? jelentést arról, hogy mi derült ki itt a hajóval kapcsolatos felel?sség kérdésér?l. Sok apróságot bele írok, mert ezek mindegyike fontos, a betegség terjesztését is.
Majd felhívom az NCIS parancsnokát.
- Szia Ash. Megnéztem mi mindent csinált "Crazy Charlie", a papírmunkát gondolom látod már. Ha ilyen tengerészekkel van sokszor dolga az embereidnek, akkor megmondom ?szintén, nem irigylem ?ket. A kihallgatóba nem engedném, ugyanis rendszeresen elfelejti jelenteni a nemi betegségeket, de azok amik közösen használt székkel is terjednek már miatta mentek végig pár parancsnokon. Azaz sorozatosan szegi meg a szabályokat. El tudod képzelni, mit szól ehhez majd a parancsnoka, ha esetleg nála, vagy a baráti körében is megjelent ez a probléma? Szóval szólj az embereidnek akik egy légtérben voltak vele, hogy menjenek dokihoz. Gondolom amit kértem megoldásként az megy. Így pedig mivel amíg ebben a kérdésben együttm?ködik, addig az ügy pihen, és nem kell azonnal elvenni a Charlie gyerek rangját, és a felettesei sem torolják meg neki a "meglepetés csomagot".
- Javasoltam, hogy az ügy innen viszont legyen nyilvános. Egyfel?l mert így nem a Navy csak Charlie csinált hülyeséget, ez nektek is jó. Másfel?l meg mert így a költségvetési bizottság sem tud ügyesen erre hivatkozva, ismerjük a politikusokat. És harmadrészt jó ez a sajtó irányítására. Nemsokára kiadok egy nyilatkozatot az ügyr?l. Valamikor viszont átugrok hozzátok. Rendben?
Az ügy jóváhagyása után persze jön az "Id?pont egyeztetés", aminél mérlegeljük meddig van grill partira alkalmas id?, és Ashley mikor nincs szolgálatban. A beszélgetés közben persze hallom, hogy Ash fia "hallott valami plüss figuráról amihez közöm van, és mindenáron szeretne egyet"... Azaz még adott a szerelni való is. De meg is jön a Charlie-vel kapcsolatos terveimhez a hozzájárulás. Fura, hogy a pszichadról szerzett leend? NCISes toborzása kapcsán még emlékszik rá, hogy miért is lenne jó az, ha lányt szerezne.
És jelzi a jelöltek aktáit át is küldte, ha van valami kifogásom szóljak. Persze talál olyan jelöltet is aki azt tanulta milyen személyesen találkozni az ellenséggel... A másik a pszichológiai hadviselés médián keresztüli alkalmazását tanulta, de a célja az, hogy ügynökként a nyomozati munka mellett annak sajtókapcsolati részét, s a nyilvánosság bevonását az adatgy?jtésbe is jól kezelje. Azaz sok akta van, csak nem tudni melyikük vállalja, melyikük jön ide. De egy médiához, tömegkommunikációhoz ért? pszichadosból lett ügynök jelöltnek örülnék. A kép alapján még csinos is. Ami persze a "gondosan megtervezett médiakompatibilis megjelenés" számlájára is lehet írható.
Így a korábbi kérés is lezárható. Minden esetre nem lennék meglep?dve, ha estére már a ház kapujánál lenne valamelyik lány.
Miután Ashley-t?l elköszöntem át is adom az adatokat Jeffnek.
- Akad köztük egész jónak t?n? jelölt, de valahogy szerintem sokak számára érdekes meglepetés lenne, ha ez a pszichados szépség kezdené el mondjuk irányítani más mellett valamelyik egyetemi lapot... ? például remek lenne. Alap újságíró iskola mellett tömegpszichológiát, azon belül pszichológiai hadviselést tanult. És az NCIShez igyekezne. Kíváncsi vagyok végül melyikük jön.
Egy vörös hajú pszichad / tömegpszichológia szakos, PhD képzésre jelentkezett hallgatót nézek ki, hogy ? milyen jó lenne. Mivel alap újságíró képzésen is túlesett.
- Mondjuk kíváncsi vagyok milyen akkor amikor önmagát adja, és nem pedig az adott feladathoz tervezett, adott hatást kiváltani képes ruhával, sminkkel, frizurával jelenik meg. De le merném fogadni azt, hogy amikor az aktákba kerültek a fotói, és ezek gyanúsan frissek, akkor igyekezett elérni azt, hogy az aktája figyelemfelkelt? legyen. De két nap múlva a szürke kisegér designt is el? tudja húzni a kalapból. Általános iskola alatt színészkedett, vitte a suli újságot, kés?bb középfokon is újságírónak, fotósnak készült, de megvolt a színjátszó kör. Majd egyenesen tömegpszichológia, pszichológiai hadviselés, és ügynök szeretne lenni.
- A nyilvános profiljai is meggy?z?ek, de annak nem igazán hiszek... Mindenesetre, ha igaz amit látok jó is lesz.
Ránézek Jeffre:
- Viszont, ha még ? is jön, akkor sem ? lesz az új lakó. Jöhet még Charlie is. Érdemes a srácoknak jelezni, hogy legalább fejben tegyék ki a "Biohazard" emblémát. Mind a leend? szobájára, mind a székére. Mert ki tudja, hogy a bolhán, és a tetveken kívül miket akar hozni. A konténerek közül használjon valami olyat aminek a fele amúgy is inkább raktár, így nem olyan nagy szoba. A pszichados lány kapcsán meg kitaláljuk ki mellé fér be. Viszont a többieket nem árt figyelmeztetni a tényre, egy pszichados lány veszélyes tud lenni.
Ha a többiek is átnézik az aktákat, van egy kis id?m és így közben megírom a hajós incidens és a biohazard probléma kapcsán, ha már nyilvános az ügy, az els? nyilvános jelentést. A sok tanúvallomás értékelése, a végleges jelentés az kés?bb jön. Igyekszem egy szép nagy aktakupacot gyorsan összerántani, ehhez pedig könny? "sokat idézni", sok adatot belerakni a dologba. Hajók adatait, személyek adatait.
Jelzem, hogy a hajó lerohanása azért is problémás, mert ott tetsz?leges veszélyes anyag is lehetett volna. Akár engedéllyel szállított anyagok is. Így a dokumentáció és az észlelt áru közötti gyanús különbség lehetne csak a lerohanás alapja. És hogy érdemes megvizsgálni, hogy a szállított holttestek terjeszthetnek-e fert?zést. Az ezzel kapcsolatos szabályok, a szállítmány veszélyes jellege, a potenciális terjedési vektorok, stb. jó alapot jelentenek rá, hogy rengeteg a biológiai veszélyekr?l szóló töltelék anyagot tudjak betenni a felderítés alapvet? hibái után.
Miért kell mindez? Mert copy paste módszerrel századmásodpercek alatt felhizlalható az agyag. Teljesen nyilvános, még videók, hangfelvételek is vannak benne, katonai ügyek, el?zmények, stb. kapcsán. És úgy válogatok, hogy amire kereshet a sajtó arra az idézett részekben is rengeteg találat legyen, így a többi újságírót amennyire lehet lelassítom.
Jelezve azt, hogy az els? probléma az, hogy a kapitány nem vette figyelembe, hogy a hajó engedélyezett szállítmánya milyen speciális körülményeket igényl? veszélyes anyag, de tudva arról el tudta volna kerülni a felesleges rajtaütést. A kapitány kapcsán az el?zmények egy részéhez ami nem titkos az aktájából azt igyekszem becsatolni. A sajtó számára nyilvános vizsgálati anyagban az a jó, hogy amíg az ügy érdekes és használható a sajtó számára, addig nehezen átnézhet?, megérthet? az ügy, és nem sok olyan keresési feltétel van, ami segít nekik.
Persze "járvány modellek", kockázat elemzések, valós fert?zések elemzése is kell bele (mit okozhat egy gondatlanságból bejutó, idejében nem jelentett biológiai ágens). Na ebbe a fejezetbe kerül bele ügyesen (nem felt?n? módon) Charlie korábbi esete a lapostet?vel végigfert?zött bázisról. Megkeresve azt, hogy hátha lett bejelentés arról, hogy valakinek a házasságát ez rombolta is.
Ezt igyekszem jól tálalhatóra megcsinálni.
De alapvet?en megoldom azt, hogy ezt nagyon kevesen találják meg. Ha a többség nem is találja meg, és azt is mondja "ennyi munkát nem feltétlenül ér a story amit látni kellett már láttak", akkor is lesz olyan újságíró aki viszont tudja mit kell keresni a jelentésben, tudja mit kell el?hozni, milyen érintettek lehettek fert?zöttek, kiket lehet megkérdezni a Charlie által elterjesztett betegségr?l. Ezt megkapja Azumi is.
Ha már megkapják az ügy adatait, a "minden közölhet?" jelzést, figyelem mikor kerül fel náluk legalább a mátrixba a story. Programmal.
A ház felé vezet? úton persze a papot is "haza visszük". Beszélgetünk. Még arról is, hogy miért is figyelmeztettem ?ket, hogy egy pszichados veszélyes tud lenni. Pláne, ha színészkedni járt. Pláne, ha ügynöknek készül. Pláne akkor, ha jó ügynöknek készül, és le merném fogadni, hogy akár fedett ügynökként, akár azok kiképz?jeként er?s lenne, mert szinte mindent tud az érzelmekr?l.
Amit persze nem tudok, hogy az aktákra, a jelöltekre miért kellett várni, és mi az igaz az adatokból. Pedig igazán ismerhettem volna Ashley-t, és igazán felt?nhetne melyik aktát mikor állítják össze. Pedig teljesen egyértelm? a kérdés.
El?ször is, Ashley bevonta a keresésbe a profilozókat és nem csupán szakmai okból. Hiszen, ha az az egyik cél, hogy a házban jól érezzük magunkat, az oktatásban való segítség az itteni beilleszkedés, buli, háttérzaj, stb. mellett másodlagos volt. Az aktákat összeállító csapat számára pedig rendszeresen változtak a paraméterek. Ha pedig körülöttem is kell megfelel? hangulat, akkor bizony végig az volt a döntés, olyan pszichados kell aki mellett jól is érzem magam aki támasz lesz. De az ezen dolgozók körülbelül 10* tervezték újra a "profilt" ami alapján összeválogatták kik is jöhetnek.
Nagyobb a hely, más programok jöhetnek szóba? Mit hoztam össze a plüssdekással, mire kelhet valami? Mennyire lehet a valós nevemet használni? Mi volt az okom erre? Azumi miatt úgy gondolták, "aki udvarolna kiesik". Majd jött a hideg zuhany: Mégsincs szükség ilyen sz?r?re. Az "akivel sokat lógna" kategóriából viszont ha lenne esély kapcsolatra, ha nem eleve kizárták a leszbikusokat. De persze a nyilatkozatok után újra változott az ideális személyr?l alkotott kép, és úgy döntöttek, így még nagyobb arányban lehetnek a pszichados jelentkez?k közül lányok, ha már azoknak örülnék jobban.
Összeállt az anyag, olyan nevekkel is akiket ha kell most íratnának be. Majd ezek után Ashley és a f?nök közölte, hogy a "tényleges kapcsolat kialakulásának veszélye sem kizáró ok", és igenis vissza kell tenni azokat akiknél ezt a veszélyt túl nagynak tartják a döntés az enyém. Ugyanígy nem volt kizáró ok a mágia, de még az "azonos totemhez köt?dés" sem. Majd jöttek az új akták, ha kell új fotókkal. És bizony sok esetben a nyilvános profil átnézése. És bár mire hazaérünk mind hulla fáradtak vagyunk, de van átnézni való adat. Így hát várok, hátha megjön a pszichados lány. Hátha.
Csak éppen a pszichados lányok sem indulnak felkészületlenül el valahová.
Pláne nem azok akiknek azért felt?n? a profiljuk, mert korábban szóba sem jöhettek volna, de most készíthettek új képet, kiegészíthették az adataikat jelentésüket. ?k pedig úgy gondolják, hogy a karakter a totemhez köt?dése, sok dologhoz való hozzáállása, stb. kapcsán vonzó is számukra. És ha a "háttérzaj és a hangulat miatt próbálhatnak csábítani" hát azt ki akarják használni. Aki pedig jó pszichados, és még "illene is hozzám" az meg tudja csinálni, hogy az ? profilja legyen a legfelt?n?bb, ? legyen a "kiválasztott". De ezek után, jó pszichadosként nem fog felkészületlenül ide rohanni.
És én ég a többieket figyelmeztetem, hogy pszichadossal vigyázni kell, mert a jó pszichados képes ilyenre...
Reggel frissen ébredek, de mire összeszedem magam, hamar szólnak, itt a pszichados jelentkez? és engem keres.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- Azt hiszem a szokott táncot kihagyhatjuk. Elnézést. Most jutott eszembe te nem pszichados vagy. Ha valahova a pszichad megérkezik, akkor többnyire óvatosan járja körül egymást a parancsnok és a pszichados, mert mind a kett? tart a másiktól, és egyik sem ismeri a másikat. Ez a lassú kering?zés, bár kétségkívül izgalmas, és sokak számára talán kicsit izgató is... De most mell?zném. Te hívtál, átnézted az aktákat, tudod kit választottál. Én pedig tudom miért akartam ide jönni. Csak feltartottak. A szükséges dokumentumokat aláírtam. És a terveim szerint segítek a laborotok kapcsán is.
Kicsit lényegre tör? a lány, de ezzel még nincs semmi baj.
- Rendben, átnézem majd a papírokat, de biztos minden rendben. De tudod sokszor egészen más az ami az aktában van, és az amit meg kell ismernünk.
- Ohh, a megismerés az a tánc után jön, ha már valaki kell?en nyitott erre. Mondjuk egy finom reggeli mellett. És leginkább itt, mert az otthoni reggeli többet mond el valakir?l mint 1000 Starbucks féle Croissant. Ráadásul japánokról a kávé is kevesebbet mond el. Ugyanis ott nem tapadnak hozzá kulturális kérdések.
- Amerikai bázisokon n?ttem fel. Így azért sok kulturális kérdésb?l tudtam részesülni.
- Én meg Rentonban. És hidd el zongorázni lehet a különbséget. Az, hogy milyen kávét iszol nem csak a sztereotípiákról, vélt vagy valós társadalmi elvárásokról szól. Hanem arról is, hogy a környékeden hol volt jó kávé, és az milyen volt. Fontos az is, hogy ott kik és hogy kezeltek téged. Na ez nem megy a Japánban lév? bázisok kávéja alapján. Ami sokkal kevesebbet mondana el, mint amit így is tudok rólad.
- Ezek szerint te is megnézted az aktámat?
- Nem volt rá szükség. Mint mondtam Rentonban nevelkedtem. Civil családban. Nem voltam katona sem, de nem is bandáztam. De ett?l még a barátok barátai igen. És volt egy ügy ahol hamar kiderült, egy katonai zsaru, egy elf vezeti a nyomozást. ?k abban bíztak hátha én tudok segíteni, ha van közöm a sereghez. Kicsit megrémültem, milyen szintre ér el az ügy. Nem mertem szólni semmit, de figyeltem. Ismerem a srácok b?neit, de úgy gondoltam sok más dologban alapvet?en jó srácok. És kicsit zavart, hogy egy elf nyomoz, akinek van oka a bandát a tagok véleménye, a banda múltja miatt is b?nösnek tekinteni. Aztán csend volt. Nem tudtam mi történt. Mígnem egy helyi fórumon 4-5 bandatag be nem szólt a helyi poliklubosoknak, hogy "Füles nyugdíjához hozzányúlsz, kicsinálunk bazmeg".
- E mögött azért sok minden lehetett volna.
- Ez volt az els? jó pont. De ilyenkor utána nézek az el?zményeknek, okoknak, magyarázatnak. És olykor a folytatásnak is. De tudod, ha arra, hogy te pszichadost toborzol az az els? reakció, hogy parancsba kapom a közeledbe se jöhetek akkor bizony ki kell várnod azt, míg ezt a parancsot felülírják. Ergo te nem tudod kivel és hogyan fogsz együtt dolgozni. Én viszont fel tudok készülni. Milyen szerencse, hogy a parancs szerint nem is neked kellene alkalmazkodni hozzám. Az viszont még nagyobb szerencse, hogy úgy gondolom mégis megteszed.
- Miért is kaptál te parancsot a távolmaradásra?
- Mondjuk úgy pszichológiai okokból. Ha engem kérdez, a sereg paranoid, de ahogy Crazy Charlie esete is mutatja, nem lehet elég paranoid.
- Pszichológiai okokból?
- Bonyolult. Igazából a pszichados tevékenységhez tartozó részletkérdés. Ha nem a ellenség hangulatának aláásása a legfontosabb, hanem az itteni megfelel? hangulat és háttérzaj, az mindig bonyolultabb. De most nem egy katonai bázis érzetét kell keltenünk 0 párkapcsolattal, a célra fókuszáló emberekkel. Éppen ellenkez?leg. Az a cél, hogy a Renraku által is összerondított képb?l valami normális legyen, akár sok bulival, párkapcsolattal, sok mindennel. Namost adott két lány, egyik sem szexuális preferenciáról beszél, udvarlásról, stb. hanem egy kicsit másról. Hogy ha megvan az összhang, ki is egészíti egymást a leend? pár két tagja, jól érzik magukat együtt, és a kapcsolat valamit adna, akkor miért ne..Látják miben lenne meg a közös nevez?, miben tanultunk mást és mást, hol segíthet a másik véleménye. Azért küldenek ide, hogy jól érezzük magunkat együtt, így ha nem bukom el a feladatot ez is növeli az esélyt. Jogilag összejöhetünk, össze is házasodhatunk. Innen elkezdhetnek találgatni melyikünknek mit adna a kapcsolat. Csak ez az alap, ha tényleg meg is ismerjük egymást, mégsem az a kapcsolat, mint amikor két leszbicica egymásnak esik. Innen pedig hamar rákerül minden iratra, a "potenciálisan kialakuló érzelmi köt?dés átlagosnál nagyobb esélye". De közben úgy rángassalak el randizni, hogy lélegezni sincs id?d, így a randi maximum akkor jönne össze, ha nem csak a szobánk, hanem még az ágyunk is közös, és alvás közben találkozunk.
Próbálja elnevetni a dolgot.
- Szóval attól féltek, hogy mondjuk zaklatnálak, rád mászom? - Kérdezek vissza
- ?szintén szólva nem. Pontosan tudják, ha egy pszichadost zaklatnak, akkor azt többnyire ? provokálta ki, lehet beszélni sértetti közrehatásról, és még a sajtó sem áll a pszichados mellé. Így ennek a jogi és PR kockázata is nulla, az akciót sem veszélyezteti, így ezt a kockázatot nem volt miért katonai szempontból értékelni. Ráadásul, ha egy pszichados ezt direkt csábítással kiprovokálja és sikeres, akkor valószín?leg akarja is a kapcsolatot. Kiváltképp akkor, ha sejtette itt akár a randizás is része lehet az eszköztárnak a célhoz. Nem. ?k attól féltek, hogy [i:b8wy7jgj]én [/i:b8wy7jgj]fogok szemtelenkedni. De ezt hogyhogy kizártad? - Jön rá a válasz.
- Igazából több oka is van.
- Halljuk.
- Az egyik javarészt magánügy. Tudom, most fog jönni az, hogy [i:b8wy7jgj]önbizalomhiány[/i:b8wy7jgj]. De valójában csak arról van szó, hogy felmértem, hogy a mostani projektek mellett mit tudok beletenni egy kapcsolatba, és ez nem t?nik soknak. Részletes profil alapján dolgozó társkeres? pedig millió és egy van. Tudom, hiszen olykor igyekszünk biztosítani, hogy az itt lév? profil értékel? és elemz? rutinok a hatóságoktól eredjenek, és minket is segítsenek a profilozásban. Azaz ha arról lenne szó, hogy keresni melléd valaki megfelel?t, akkor könny? lenne találni. Viszont jelenleg nem csak a pénzem és az er?met köti le bizonyos projekt, de a figyelmemet is. Ez pedig így nem jó. - Vezetem el? azt amin éppen gondolkodom
- Hülyeség. Ha azért féltenek, mert évek óta követem a dolgaidat, akkor nem a mostani id?d, hanem a személyiséged és a hosszú távú lehet?ségek alapján döntök. Tudok a cégr?l amit csinálsz, az okokról is. Oké, azt mondod Jeff dolgaival is leköt, de nekünk is lehet sok dolgunk benne. A speciális módon kommunikáló, különleges drone háló pedig jó dolog lehet az én szakterületemen is. Ergo a projekt is közös, így ha m?ködünk csapatként, akkor jön a sok kellemes perc. Els? ok kiesett. - Jön a válasz, amit persze kevésbé hiszek el.
- A másik szempont pedig az, hogy nincs olyan hülye katona, aki egy csomó katonai nyomozó el?tt szemtelenkedne a felettesével ilyen módon. Te viszont a fiatal tisztek, kadétok közül a legjobbak egyike vagy.
- Valóban nem akarlak a nagy nyilvánosság el?tt lerohanni. De b?ven elég az, ha udvariasan nem adom fel. Az is lehet zavaró.
- Ráadásul nagyjából sejted, hogy amikor abban a helyzeten vagyok amiben "annak is hiányozna egy párkapcsolat, akinek amúgy sosem hiányzik", akkor annak ellenére elbaltáznád a lehet?sséget, hogy szimpatikus is vagy, tudod is mit csinálsz, és nem sorolnálak a bányarém típusba sem.
- Ahha, ez viszont túl jó, hogy igaz legyen. Félre ne érts Aika, nem azt mondom, hogy átejtenél. Azt mondom, hogy nem vagy pszichológus, de a legjobb pszichológus sem tudja önmagát diagnosztizálni. Az, hogy most örülnél valaminek azt jelenti, jó példa hozta meg a kedvedet. Jobb, mint amit eddig bárhol láttál. Ha a felkeltett érdekl?dés erre a szintre irányul, kevesen ugorhatják meg. Igen, amikor az ide való beugrásról beszéltünk pár profilozóval és el?került az, hogy "ha buli is lesz, még a végén randi is lesz..." éppen ugyanezt mondtam. Azt, hogy keveseknek lenne esélye.
- Mib?l gondolod, hogy randival, bulival, ilyesmivel tervezek?
- Abból, hogy ide hívtál sok lányt, a kemény egyenmacsó házból egy olyan házat akarsz csinálni, ahova [i:b8wy7jgj]bárki örömmel jönne[/i:b8wy7jgj]. A legjobbat. Ebben pedig nem csak a versenytársak szívatása van benne, hanem az is, hogy sokkal jobb bulit kell csinálni mint az íziszesek, kell sok él? koncert, sok más szórakozása. A többi ház tagjai is ide akarjanak id?nként jutni a ház területére. A morál emelése mellett reklámpszichológia is kell. Erre pedig nem elég egy 3 éves képzésre járó csitri. Ki is választottad azt, aki PhDért jön, de sok más kapcsolódó dolgokhoz is ért. Persze, te csak jobban megnéztél egy olyan rendszerben ami ezt logolja. Szóval eddig 3 jó okodból 0 jött be.
- Negyedrészt, ha ennyi mindenben fogsz segíteni, neked sem lesz sok id?d arra, hogy randit tervezz.
- Három - egy.
- Mi ez, verseny?
- Nem. Csak tudod fura lenne, egy doboz virággal, csokoládéval próbálkozni. Mert mindketten azt mondjuk könnyebb a jó párt megszeretni, mint a megszeretett rosszat tartósan elviselni. És tudod egy érvet kihagytál a számításból. A profilozk mindkett?nk motivációjával tisztában voltak. Te azért hívtál ide, mert hiányzom a házból. Én pedig azért akartam minden áron jönni, mert amit tudok rólad az vonzó. Az összhangot, a kémiát persze nem lehet el?re megmondani, de tudom, hogy ha most lehet ismerkedni, randizni, próbálkozni ez egy kihagyhatatlan lehet?ség. Azaz a profilozók pontosan tudták, hogy próbálkozni fogok. Szerintem még fogadtak is, hogy hány nap után. De egyik sem nyert. Az sem aki azt tippelte, hogy az udvariassági körökkel, ismerkedéssel eltöltött 2-3 óra után már próbálkozom valamivel. Tudod miért? Kíváncsi vagy rá?
Természetesen most válaszolni se nagyon tudok, mert nem ilyen rohamra készültem fel.
- Tudod amikor a tánc kihagyását mondtam... Azért tereltem arra a szót, hogy [i:b8wy7jgj]hogyan[/i:b8wy7jgj] jöttem ide, mert el akartam mondani [i:b8wy7jgj]miért[/i:b8wy7jgj] jöttem. Úgy, hogy elhidd. Nem katona családból származom, de én is megtanultam sokakban felismerni a jt, és én is tudom nem a szexuális preferenciák a fontosak, hanem az mit tud két ember együtt tenni. Fontos az ügyed Sáskáért. Fontos az ügyed a bandáért, mert bér egyszer? embernek nézek ki én is elf vagyok, és én is értékelem az ?szinteségért folyó harcukat. Én is kiállnék Azumi mellett. Más módszerekkel, mert máshoz értek és kiegészítjük egymást. De vannak közös célok. És ha most jó érzés err?l is vitatkozni, akkor jó érzés lesz sok cél kapcsán megvitatni és megvalósítani a terveket. Megvan a közös hullámhossz, megvan a kémia. Látod már most lerohantalak.
Esélyt sem hagy válaszolni...
- De szerintem tudod: A barátaid ellen?riztek, még Anna is. És ha [i:b8wy7jgj]jó parti[/i:b8wy7jgj] lehetek akkor is, ha így lerohanlak, nem fogsz most zaklatásra panaszkodni. Inkább értékeled az ?szinteséget. Te is tudod, ha megvan az összhang, a kémia, akkor "kivárva, udvariasan, lassan udvarolva sem lesz jobb", és még értékelheted a rohamot is. Ha megvan a kémia lehet, hogy már most ott tartunk, hogy te is, én is azt gondoljuk: Miért is ne. Miért is ne... Tudom, Azumi és a kötelesség, de mivel tudok a Jeff projektr?l, este kifaggattam Annát is, pontosan tudom nem kell az a nagy h?ség, ? is keresne melléd valakit. Legfeljebb azt mondja a hagyományok szerint is ? vadássza le neked az ágyast. Szóval az els? pert?l, els? mondatomtól azt vezetem el?: ha olyat keresel aki számára érték az, hogy melletted küzd a közös célokért, és nem csak a sereg céljaiért, hanem azért is mert a te személyes céljaid az ? célja is egyben... Akkor azzal teszed a legjobbat, hogy adsz egy esélyt. Azt mondod, nincs sok er?d, nincs sok lehet?séget mit adni, hiszen most Azumiékért küzdesz. Nos egy dolgot biztosan tudsz adni. Azt, hogyha melletted vagyok, akkor nem te küzdesz, hanem együtt teszünk valami jót. És mindketten tudjuk, a többi jön magától. Ha együtt küzdünk, megvan az összhang a kémia, már az els? pillanattól együtt vagyunk.
Nem az a baj, hogy Gina jó pszichadosként a saját fegyveremet fordítja ellenem, és még akár igaza is lehet. Az a baj, hogy erre most nem sokmindent lehet mondani.
- Azt tudod, hogy nem feltétlenül jó pont anélkül indítani rohamot, hogy személyesen ismernéd, látnád az összhangot. Mert most lehet, hogy amit mondasz a helyén van, de mégsem t?nik sem megfontoltnak, sem biztosnak a dolog.
- Pech, kedves. Nagyon is megfontolt. Ha azt akarom, hogy minden gond, minden ügy ellenére jól érezd magad te is, legyenek itt sokan, akkor lehet, hogy már ma délután sokan rád fognak hajtani. Vagy az egyetemen el?adások alatt még többen. Annak, hogy minden el?zetes információ, a profilozók, a barátaid véleménye ellenére rosszul sül el a dolog, pedig most is élvezzük ezt a kis gy?zködést, vitát és megvan az összhang kisebb a valószín?sége mint annak, hogyha nem teszem meg, hát lenyúlnak el?lem.
Ebben a veszélyben ugyan nem hiszek, de abban végülis igaza van, ha ? küzdeni akar másról is feltételezi. Elhajtani nem akarom, mert szimpatikus, az összhang is meglehet, kémia is. És mert olyat aki ennyire akarna valamit, de Anna, a profilozók, bárki szerint veszélyesen jó party nem nagyon találni másikat. De ha nem hajtom el, akkor az olyan mintha a találkozás pillanatától együtt lennénk. Viszont elhajtani nem akarom. S?t meggy?zött arról miért jó belemenni, és ha már az eszemmel akarom, akkor már nyert is. A szív ehhez sokszor alkalmazkodik, és ezt ? el is tudja érni.
- Veszélyes vagy.
- Tudom, nem sok választást hagyok neked. És igen, err?l Anna is tud, ? is segített abban, hogy tényleg kettesben lehessünk.
- Le merném fogadni, hogy a terveidet már Azuminak is elküldted.
- Nyert. De nem mindet. Ugyanis ha a tervem az volt, hogy amit csinálnál azt ez után együtt csináljuk, még a professzori teend?idben is segítsek, sok apróságban benne legyek, akkor pontosan tudtam, nem jó, ha önállósítom magam. Ezért a terveim egy része csak [i:b8wy7jgj]kett?nkre[/i:b8wy7jgj] tartozik. Nem véletlen akarok hosszabb id?n át kettesben maradni. Majd maximum Azumi jöhet le. Ezt Anna intézi. De ha már reggeli készítés közben szedtelek fel, akkor ezt a reggeli elfogyasztása közben, esetleg az után beszéljük meg. Rendben?
Az, hogy komolyabb lapot akar felvásárolni, és a Renraku ügyben nem csak kommunikálna, hanem profitra is tenne szert már meg sem lep....
A tervek átbeszélése közben derül ki az is, hogy Azumit nem lehet elérni (küldök professzornak üzenetet, benne a kérdéssel, hogy tudja-e miért).
És a lapok, stb. átnézése közben esnek a békák, amire felfigyelünk.
Kérdés az, Azumi leér-e e közben, jelez-e vissza valamit ha Gina és Anna valamennyire neki is jelzik Gina nagy tervét.
Linguistics (karma költés nélkül tanul nyelveket. Akár a játék kezdete el?tt is)
Melanin Control (B?rszín, hajszín, stb állítgatás)
Voice Control (hangját tudja változtatni, utánozhat is vele valakit)
Sustenance (Napi 3 óra alvás, 1 adag kaja elég neki)
Multi-Tasking
Commanding Voice
Eiditic Sense Memory
Entralling Performance (Beszédre és színészetre. Ezzel a riporterkedést is leszedi)
És tárgyalásra +2 kocka, színészetre +1
Ezért ezeket mondom, mert ezek azok az adeptusi képességek amik egy része a karakteremnek is tetszik, és mint mondta varázslást nem fog tanulni, de adeptusi képességeket igen. Bár nem fed le mindent párat lefed. Eiditic Sense Memoryra nincs szükségem, stb.
? is 5ös alap mágiával rohangál. Van egy indukciós adatjackje. Egy kamerák, stb. kapcsán használt módosított smartlink software-t futtat smartlinkje. GPS, térkép rendszer. Nomeg egy 8as szint?, rádióra és telefonra is jó komlink. A kibernetikus úton indtott több hívás, és a multitasking együtt brutális tud lenni. Nem köt?dik totemhez szorosan, inkább szociális adeptus. Illetve Bioware kapcsán kapott egy cerebral booster-t (8as int)
Emberi küls?vel megáldott elf, szójára és valami ritkább fémre allergiás. Mivel a storynál a karakterhez való brutális köt?dés adott, ezért feltettem egy "True Believer" irányt. Nomeg a végzettséget, a jó megjelenést. Még egy el?ny a +1 karizma, ami így 9es. Bármennyire is tudja változtatni a megjelenését, a stílusa elég jellegzetes. És bizony számára is fontos, a dolgok "átbeszélése, megvitatása" a jó hangulatú épít? vita. Ezt akkor sem hagyja ki, ha ez éppen nem jó. Mivel ehhez nagyon köt?dik és tudja a karakter is szereti ezt, ezért ezzel próbálkozott. A roham sikerét, a legjobbak ajánlását ez indokolhatja.
Etikett 5, oktatás 4, vallatás 6, megfélemlítés 6, vezetés 6, tárgyalás 6(+ adeptusi kocka), el?adóm?vészet / színészet 4/6, atlétika 2, pisztoly 3.
Járm?veken ott a robotpilóta, és a polgári normál vezetés nem is a skill kérdés, autóval úgy ahogy megbirkózhat. Le is vezethet? ugye reakcióból (6ból) így jogsi adott, de kb mint a többi fiatal diák lány ? is nehezen vezet.
Pszichológia, Újságírás, Katonai teória (ezen belül pszichad) 6os skill, mint a törvényszéki orvostudomány is.
Orvostudomány 5. Itt a pszichológia mellett a psszichiátriai, neurológiai dolgok, a törvényszéki orvostudomány, stb kapcsán a megtanult dolgok adottak. A biotech skill hiányzik ahhoz, hogy orvos legyen, a végzettséget nem adó online kurzusokon ugye nem volt gyakorlat.
Politika 5
Irodalomra adott egy 3as skillje, és ha már sok régi dolgot olvas, a manipulációt, sokfélét kellett gyakorolnia szituációs gyakorlatokban, stb. akkor mellé raktam a 20. század szerepjátékait 3as szinten
És egy rakat nyelv. Angol 8as szinten, a többi ugye vegyesen, de ebbe beleszólsz.
Test 3, gyorsaság 5, er? 3, karizma 9, int 8, akarater? 4.
Életvitel csak itt. Pénze van valamennyi, kapcsolat... Hát, ha a volt diák társak annak nevezhet?ek, akik nem annyira szerették mert bizony ? jó is volt, elkötelezett is volt, stb.
- De azt tudod, hogy egyikünk sem leszbikus. És nem csak szeret?kként és családként tartozhatunk össze. És piszok rosszul érezném magam, ha esélyt sem adnánk másnak csak... csak az együtt járásnak, párkapcsolatnak. Olykor vannak annál tisztább kapcsolatok is. Szóval amit mondasz abban igazad van. Meggy?ztél. És ha m?ködik ez elég lenne egy kapcsolathoz. De, ha a cél az, hogy a lehet? legtöbb id?t töltsük együtt, és a lehet? legjobban érezzük magunkat, akkor ez egy tökéletes B terv. Viszont, ha nem m?ködik mindent elronthat. Egy emiatti esetleges csalódásnál részben többet is érdemelsz. Meg aztán sok lehet?ségt?l megfoszt téged is. Ráadásul megvan a lehet?ség arra is, hogy ha biztosak lehetünk benne, hogy m?ködne egy párkapcsolat, akkor fogjunk bele. Részben pedig hülyeség lenne kockáztatni, amikor látom, az összhang megvan, és így vagy úgy de sok közös dologba foghatunk, sokmindent megcsinálhatunk. És tudod az ilyen remek társaságot nem szeretném kockáztatni. Szóval még nem tudom hogy legyen.
- Akkor mégsem szeretnéd?
- Vagy annyira jó, hogy fontosabb legyen az, hogy mellettem maradj mint az, hogy úgy. És tudod most volt egy piszok rossz tapasztalatom.
- Azumi.
- Igen ?. És elég ronda dolgokat mondott.
- Miket?
- Hallottad miért nem láttam esélyt. Szerinte, erre az a megoldás, hogy ? keres valamit. Biztos úgy gondolja, szükségem lenne rá.
- Akkor hülyeséget beszél. - Gina itt már láthatóan dühös.
- Nem tudom. Elég sokmindent megtettem értük, t?lük ilyen választ kaptam. Jefft?l meg... Fogalmazzunk úgy, nem fog imádni. Nem hiszem, hogy beállítana valami kávézóból hozott habos kakaóval, hogy "a lányok állítólag ezt szeretik" hogy felvidítson. Aki tudja, hogy bántott, de ez nem zavarja, nem érdekli az [i:16ezls6p]?szintén[/i:16ezls6p] úgy gondolja. Te [i:16ezls6p]máshogy[/i:16ezls6p] gondolod, és ez jól esik. De ilyenkor rád akaszkodni nem volna sportszer?, ha magam sem tudom, hogy m?ködne-e. Kiváltképp akkor, ha most semmi ilyesmihez nincs er?m és kedvem. De annyit már elértél, hogy ne mondjak kapásból nemet. És kicsit mosolyogjak is.
- Nem hittem volna, hogy ilyet mondanak, csinálnak. Na mindegy. Legfeljebb egy kicsit nehezebb lesz segíteni nekik. - Gina ezzel azt is jelzi, nem lesz éppen motivált.
Amíg a figyelmünket elterelik a hírek Gina levelet ír Azuminak, de CC-ben Jeff is megkapja.
"Szia Azumi!
Rövid leszek. Azok után amit a Japánok becsületességér?l hallottam, piszok nagyot csalódtam benned. Nem tudom hogy tehettetek ilyet, de szegény Aikát, miután mindent megtett értetek bizony jó alaposan sikerült megaláznotok. Nem elég, hogy eldobod, de még azzal is alázod, hogy úgy teszel mintha akkor segítségre lenne szüksége, hogy találjon valakit, és hagyod, hogy a pasid közölje "nem fogja imádni". Remélem kiheveri, de ez hatalmas segítség volt, és rohadt aljas módon szúrtatok hátba valaki olyat aki mindent megtett értetek. Pontosan tudod eddig miért tartott a kapcsolatoktól. Ha most csak megaláztatást kap, ráadásul olyantól aki így is fontos neki, akkor csoda ha valaha még kedve lesz bármilyen párkapcsolathoz. Ezzel mindent megtettél, hogy elvedd az esélyét a boldogságra. Muszáj volt ennyire értéktelennek beállítani? Ennyire megalázni? És az arcát látva le merném fogadni, hogy nem ez volt az egyetlen amivel bántottátok."
Miután Gina megírta a levelet, az aznapi feladatokon kezd el gondolkodni...
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
- Thank you received: 0
Amit a nyugatiakról hallottam, nem csodálom, hogy ezt egyáltalán szóba hozod, de t?led nem is várhatom el, hogy az illemr?l bármi fogalmad legyen. Mellesleg ezt a levelet remélem Aika is jóvá hagyta, bár nem hiszem, hogy örülne neki, hogy ahelyett, hogy hagynád, hogy jóvá tegyem azt, hogy nem úgy fejeztem ki magam, hogy nem az jött át, amit mondani akartam, hanem csak a veszekedést szítod. Mellesleg azt el sem lehet dobni, akivel már a kezdet kezdetén abban egyeztünk meg, hogy ez csak színjáték. Azt, meg hogy Aika iránt hogyan érzek nem veled fogom megosztani.
A másik dolog meg, hogy ha tényleg annyira jó vagy, akkor most nem ezt írnád, hanem azt, hogy mikor esküdtök.
Szerintem ülj le és vegyél néhány mély lélegzetet. Ha jól csinálod, segíteni fog."
Csapat riadó!
Útvonal
- You are here:
-
Home
-
Forum
-
Shadowrun a fórumon
-
Lelke rajta [Of leaps and faiths...]
-
Karakterek
- Georgina Ford - NJK - Korábbi történet
Aktuális gondolatok
Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?
Cookie kezelés
This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.
You have declined cookies. This decision can be reversed.
You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.
How to resolve AdBlock issue?